Bønnemos med persille

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost


Bønnemos er rart at have i køleskabet, fordi det kan bruges til så mange forskellige ting. Eksempelvis er det godt oven på brød eller i en wrap, sandwich eller pitabrød. Det kan bruges som tilbehør til grøntsager eller som en slags dip. Sidst men ikke mindst kan man også komme et par skefulde i en suppe. 

Ingredienser:

3-4 personer

480 g. kogte butterbeans (svarer til 2 dåser)
½ bundt persille
frisk chili - mængden afhænger af, hvor stærk du vil have mosen
1½ spsk. olivenolie
3 tsk. æblecidereddike
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. løgpulver
3/4 tsk. salt
frisk kværnet peber
½ - 3/4 dl. vand

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en food processor begynd at blende ved lav hastighed. Sæt hastigheden op og kør til du har en ensartet mos. Det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs. Juster konsistensen med vand og smag til med salt og peber.

Kan holde sig ca. 3 dage i køleskabet og kan også fryses.