Bønnemos med ærter og peberrod

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Det er let at lave vegetarisk smørepålæg, som kan bruges på brød, kiks og knækbrød eller som dip til en helt masse skønne grøntsager. Jeg har brugt butterbeans, men jeg har ltidligere lavet den med black eyed peas, hvilket også smagte godt. Jeg er sikker på, at almindelige hvide bønner ligeledes vil kunne bruges - der er simpelthen frit valg på alle hylder. Peberroden må du dosere efter, hvad dine smagsløg kan klare, men den giver et godt modspil til de søde ærter.

Ingredienser:

220 g./1 ds. drænet vægt butter beans/hvide bønner/black eyes beans
150 g. optøede ærter
1 tsk. økologisk og vegansk mayonnaise
1 spsk. sojayoghurt
1½ spsk. citronsaft
2 spsk. revet peberrod eller efter smag
salt og peber

Sådan gør du:

Bruger du bønner fra dåse, så begynd med at hælde vandet fra og skyl dem i koldt vand. Lad bønnerne dryppe godt af.

Kom alle ingredienserne i food processoren og kør til du har en ensartet mos. Det er nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs. Smag til med salt og peber.

Kan opbevares et par dage i køleskabet.