Banoffee pie

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter

Dadelkaramel, bananer, vegansk fløde og en dejlig intens bund af nødder, dadler, kakako og sorte bønner udgør denne version af en banoffee pie. Efter min mening skal man ikke være nærig med bananskiver for kombinationen af karamel, banan og fløde kan noget. Er du ikke så vild med banan som jeg, vil friske bær eller en bærkompot være en super lækker erstatning for banan. Så er det naturligvis ikke længere en banoffee pie, men en anden slags pie....:-)

Ingredienser: 

4-6 personer

Bund:
100 g. blandede nødder (jeg har brugt ca. 70 g. mandler og 30 g. valnødder)
100 g. dadler
100 g. sorte bønner
1 ½ spsk. rå eller almindelig kakao uden tilsat sukker

Dadelkaramel:
75 g. dadler
½ spsk. lys tahin eller cashewsmør
½ spsk. af iblødsætningsvandet
¼ tsk. vaniljepulver

Topping:
2 - 3 bananer
1 dl. vegansk piskefløde
20 g. mørk chokolade til pynt

Sådan gør du:

Sæt dadlerne til bunden og karamellen i blød i hver sin skål i en times tid. Hvis dadlerne er meget bløde, behøver du ikke sætte dem i blød først.

Begynd med at lave dadelkaramellen ved at blende alle ingredienser til en tyk karamelcreme uden klumper.

Bunden laves ved at blende dadlerne til grove stykker og herefter tilsætte de øvrige ingredienser og blende til du har en ensartet masse uden grove stykker af hverken bønner eller nødder. Det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne på foodprocessoren undervejs.

Rul bunden ud mellem to stykker bagepapir til ca. 15 x 17 cm. Fordel karamellen oven på bunden og skær bananerne i skiver og kom dem oven på karamellaget. Pisk fløden til skum og hak chokoladen. Fordel fløden over bananskiverne og drys med hakket chokolade. Du kan pynte kagen yderligere med spiselige blomster. Server kagen lige fra køleskabet, så den er kold.

Det er en intens kage, så jeg vurderer, at der er til helt op til 6 personer – alt efter hvor stor kagesulten er. Bunden kan trykkes ud med forme, så kagen portionsanrettes lige som jeg har gjort på billedet.