Fyldig grøntsagssuppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Supper er super gode til at sætte grøntsagerne i førersædet og få brugt de grønne sager køleskabet gemmer på. Jeg er lidt vild med kartoflerne i suppen, fordi de bare har en lækker, blød konsistens og naturligvis smager skønt. Men de kan skiftes ud med andre rodfrugter, og du kan bruge hvidkål i stedet for spidskål, edamamebønner i stedet for ærter. Yes supper kan sammensættes alt efter smag og indhold i køkeskabet, så kom endelig i gang med suppe-kokkeriet.

Ingredienser:

4 personer

300 g kartofler
75 g. ærter
175 g. squash
100 g. spidskål
100 g. gulerødder
1 fed hvidløg
1 dl. moong dal linser
1½ grøntsagsbouillonterning
chiliflager eller frisk chili efter smag
1 tsk. merian
½ tsk. salvie
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
700 ml. vand

Sådan gør du:

Sæt linserne i blød i rigeligt vand, mens du gør grøntsagerne klar. Skyl herefter linserne grundigt og lad dem dryppe af. Det er ikke nødvendigt at sætte linser i blød, men jeg synes de bliver lettere at skylle rene, hvis de har stået lidt i blød først. Kogetiden mindskes også.

Vask alle grøntsager og skræl om nødvendigt gulerødder og kartofler ellers nøjes med at skrubbe dem godt.

Skær kartoflerne i mindre tern og kom dem i en gryde med vand, fint revet hvidløg og bouillonterning. Lad kartoflerne og hvidløg koge ca. 5 minutter. Imens skæres gulerødder og squash i mindre tern og spidskålen snittes fint.

Tilsæt linserne og kog yderligere 5 minutter inden gulerødder og squash kommes i suppen. Lad igen suppen koge omkring 5 minutter og tilsidst kommes ærter og spidskål i. Lad suppen koge endnu et par minutter og smag til med krydderier, salt og peber.

Tag suppen af varmen og rør olivenolien ud i suppen. Server suppen med et groft stykke brød og/eller en skefuld humus /bønnemos.