Julekugler

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter


1. søndag i advent nærmer sig med hastige skridt, og så kan det være på sin plads med lidt sundt sødt til julehyggen. Dadelkugler kan man jo lave i mange forskellige smagsvarianter - det er kun fantasien, der sætter grænsen. Men i anledningen af at julen står for døren, får du her en opskrift, hvor julens krydderier og appelsinsaft- og skræl er smagsgiverne.

Ingredienser:

ca. 15 stk.

200 g. dadler
50 g. mandler
2 tsk. usødet kakaopulver + lidt til at trille kuglerne i
2 tsk. appelsinsaft
fint revet skræl af ½ appelsin
1/4 tsk. vaniljepulver
knap 1/4 tsk. stødte nelliker
½ tsk. kanel
1/4 tsk. ingefær

Sådan gør du:

Hvis dadlerne er hårde, skal du begynde med at lægge dem i blød i omkring 2 timer. Lad dem dryppe grundigt af.

Begynd med at blende mandlerne på lav hastighed og skru så stille og roligt op for hastigheden til de er fint hakkede. Tilsæt dadler og de øvrige ingredienser og blend herefter til du har en ensartet masse, men husk at give food processoren en pause ind i mellem og skrab ned ad siderne.

Tril kugler af ”dejen” og tril herefter kuglerne i kakaopulver. Hvis dadelmassen er meget blød, kan du sætte den på køl i minimum 30 minutter, inden du triller massen til kugler.

Opbevares på køl og kan også fryses.