Bærtærte med kokoslåg - vegansk og glutenfri

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

I bogen "Det smager sødt - lækkerier uden mælk, sukker og gluten" lavede jeg en bærtærte magen til denne, men med æg. Jeg har nu lavet en vegansk version, som jeg synes er rigtig lækker. Det er slet ikke noget problem at lave en tærtebund uden æg. Til fyldet behøves heller ikke æg, for det kan sagtens erstattes af silketofu. Du kan spise tærten som den er, men en lille smule vegansk is, flødeskum eller kokosfløde sætter prikken over i'et. 

Valnøddeboller med amarant og quinoa

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Amarant giver en rigtig lækker smag til bagværk, men man skal være lidt varsom med, hvor stor en del af den samlede melmængde, der er amarantmel. Brødet kan nemlig blive klistret, hvis der er for meget amarantmel i. Jeg synes balancen er fin i disse boller, så de er lækre og svampede uden at klistre. Hvis du ikke har prøvet at komme tahin og granatæblekerner oven på, må du simpelthen prøve det - det smager dejligt og står højt på listen hos mig. 

Kikærtebrød med kartoffel og spinat

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk


Dette brød er en slags hybrid, for det er vist blevet en blanding mellem en kartoffel-spinat tortilla og et focacciabrød. Ikke desto mindre er det en lækkert brød at servere lunt til tapas, salat og suppe. Jeg har også tit brugt det på madpakken, fordi det mætter rigtig godt. Jeg synes dog, det smager allerbedst samme dag, det er bagt, men det kan sagtens ristes eller lunes i dagene efter.