Æbleboller med kanel og kardemomme

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Jeg har ikke været så god til at få bagt på det sidste. Eller det passer ikke, for jeg har bagt, jeg har bare ikke fået eksperimenteret med nye opskrifter. Det er jeg komme i gang med igen, og det nyder jeg, fordi jeg elsker at få nye ideer til opskrifter og prøve dem af. Bollerne er blevet luftige og lækre, og jeg tror det har gjort en forskel at bage dem på lidt højere temperatur i starten for at skrue lidt ned igen efter 10 miuntter. Kom gerne lidt peanutbutter og en skive æble ovenpå og drys med lidt kanel - og nyd dem evt. med en kop Golden Milk.

Ingredienser:

11 stk.

15 g. loppefrøskaller
5 dl. lunken vand
50 g. solsikkekerner + lidt til pynt
25 g. hørfrø
50 g. groft revet æble
2 tsk. bagepulver
¾ tsk. salt
75 g. boghvedeflager
200 g. havremel
50 g. boghvedemel
1,5 tsk. kanel + knap ¼ tsk. til pensling
½ tsk. kardemomme

Sådan gør du:

Rør vand, hørfrø, solsikkekerner og loppefrøskaller sammen i en skål og lad det hvile ca. 10 minutter. Riv imens æblet groft og afvej de tørre ingredienser. Rør æblet i blandingen med loppefrøskaller og kerner og tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Rør dejen grundigt sammen og ælt til sidst med hænderne ned i skålen.

Form 11 boller med fugtige hænder. Rør lidt vand sammen med knap ¼ tsk. kanel og pensl bollerne med blandingen. Drys evt. med solsikkekerner.

Bag bollerne i ovnen i 10 minutter på 225 grader. Skru herefter ovnen ned på 200 grader og bag bollerne yderligere 30 minutter.