Bærtærte med kokoslåg - vegansk og glutenfri

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

I bogen "Det smager sødt - lækkerier uden mælk, sukker og gluten" lavede jeg en bærtærte magen til denne, men med æg. Jeg har nu lavet en vegansk version, som jeg synes er rigtig lækker. Det er slet ikke noget problem at lave en tærtebund uden æg. Til fyldet behøves heller ikke æg, for det kan sagtens erstattes af silketofu. Du kan spise tærten som den er, men en lille smule vegansk is, flødeskum eller kokosfløde sætter prikken over i'et. 

Ingredienser:

6-8 personer 

Bund:
50 g. majsmel
100 g. rismel + lidt til udrulning
3 tsk. loppefrøskaller
1/4 tsk. vaniljepulver
1 dl. vand
15 g. kokosblomstsukker
15 g. kokosolie

Fyld:
300 g. frosne eller friske blandende bær (jeg har brugt hindbær, blåbær og jordbær)
150 g. kokosmælk
100 g. kokosmel + lidt til pynt
1 pakke silketofu (290 g. drænet vægt)
3/4 tsk. vaniljepulver
100 g. bløde dadler

Sådan gør du:

Bund:
Afvej og bland de tørre ingredienser til bunden sammen. Opløs kokosblomstsukker og kokosolie i varmt vand og rør det sammen med de tørre ingredienser. Ælt dejen sammen og rul den ud til en form med en diameter på ca. 24 cm.

Bag tærtebunden i ovnen på 200 grader i 10 minutter.

Om du skal smøre din form grundigt med kokosolie inden dejen kommes i afhænger af, hvilken form du bruger. Nogle metalforme skal nemlig ikke smøres, men forme i glas eller porcelæn skal til gengæld.

Fyld:
Kom dadlerne i en food processor og blend til de er fint hakkede. Hæld overskydende vand fra silketofuen og kom ned til dadlerne sammen med kokomælk og vaniljepulver. Blend igen til du har en glat creme med kun mindre stykker af dadler. Kom kokosmelet i og blend bare lige så meget at kokosmelet blandes sammen med cremen.

Kom bærrene oven på den forbagte bund, hæld cremen over og fordel den helt ud til kanten. Du kan forsigtigt blande cremen lidt ned mellem bærrene.

Bag tærten i ovnen i 40 minutter på 200 grader.

Lad tærten køle af og pynt den evt. med lidt kokosmel og server tærten med kokosfløde (evt. rørt med lidt vaniljepulver og god sirup), vegansk piskefløde eller is.