Chufa-og kikærteknækbrød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Chufamel er rigtig godt at bruge til knækbrød kiks og tærtebunde, fordi det giver sprødhed og knas. Chufamel er glutenfrit, fiberrigt og indeholder flere vitaminer og mineraler som E-vitamin, magnesium, jern, kalium og fosfor. De små runde chufaknolde kan spises af nøddeallergikere, netop fordi det er en knold og ikke en nød. Du kan læse mere om chufa i min artikel Chufa - en lille knold

Knækbrødene kan spises med lige, hvad du har lyst til, men jeg kan også godt lide at spise dem bare som de er. Det gør dem perfekte at tage med på farten som et mættende mellemmåltid sammen med lidt frugt og/eller grøntsagshapsere.

Ingredienser:

1 plade

50 g. hørfrø 
50 g. sesamfrø
5 g. loppefrøskaller
100 g. kikærtemel 
50 g. chufamel
1 dl. vand 
½ tsk. salt urtesalt
2 tsk. tørret brændenælde

Sådan gør du:

Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt vand. Rør det hele godt sammen og rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir.

Skær dejen i passende firkanter og bag knækbrødene midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.

Jeg vender knækbrødene ca. halvvejs, for så er de lettere at få bagt sprøde, uden de bliver for mørke. De yderste knækbrød bliver typisk færdige før dem i midten af pladen, så tag de hurtigst bagte ud lidt før og lad resten bage videre.

Du kan også prøve at bage de lækre Chufakiks.