Knækbrød med grøntsagspulp

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Bagværk

Knækbrød med grøntsagspulp
Har fornylig kastet mig ud i at juice og synes det smager fantastisk. Jeg bryder mig bare ikke om at smide pulpen ud. Så jeg søgte hjælp på nettet til nogle gode knækbrød, hvor pulpen kunne komme i. Jeg fandt disse: Knækbrød med grøntsagsfibre på Low carb lækkerier.

Jeg har tilpasset dem til mig og mit udvalg i skabet - håber du kan lide dem!

 

Ingredienser:

2 dl. grøntsagspulp - kun det fine og ingen grove stykker. I min pulp var der rødbede, gulerod, æble og lidt ingefær.
1 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
3 dl. blandede frø (jeg brugte 1½ dl. hørfrø, ½ dl. græskarkerner, 1 dl. sorte sesamfrø)
3 spsk. loppefrøskaller
2 dl. vand - tilpas vandet alt efter hvor våd/tør din pulp er
1 tsk. salt
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
½ tsk. oregano

Sådan gør du:

Blend sesamfrø og solsikkekerner til mel. Rør herefter alle ingredienserne sammen og lad dejen trække ca. 10 minutter, så loppefrøskallerne trækker væde til sig.

Del dejen i to portioner, som hver rulles tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Skær dem i firkanter evt. med et pizzahjul. Bag begge plader samtidig i ovnen på 150 grader varmluft i 15 minutter. Tag pladerne ud og vend knækbrødene, så de bages med bagsiden op. Bag dem yderligere 15 minutter. Lad knækbrødene køle af, og hvis nogle af dem stadig ikke er sprøde, så giv dem lidt mere i ovnen, men hold øje med dem. Ved af erfaring at de hurtigt kan blive brændte:-)

Opbevares i en lufttæt beholder.

De smager godt, selv hvis de ikke er blevet 100% sprøde, men holdbarheden er ikke så lang. 

Bonusinfo: Der er masser af fibre i pulpen. Du kan også bage pulpen ind i boller og brød, eller bruge den i supper, gryderetter tomatsauce og lasagne.