Kartoffelbåde

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Jeg ved faktisk ikke, om man næsten kan kalde det en opskrift, for det er så ustyrligt let at lave hjemmelavede kartoffelbåde/pomfritter. Det kræver kun at du rengør kartofler, skær dem i både, drysser med salt og bager dem i ovnen til de er møre. That's it!

Du kan finde opskriften på www.naturli.dk, hvor du kan finde flere opskrifter med kartofler og læse artiklen Bæredygtighed, kartofler og madspild.

Kartoffelskåle med dildhumus og sommergrønt

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Efter jeg skrev artiklen Bæredygtighed, kartofler og madspild til Naturli, har jeg arbejdet lidt videre med opskrifter på kartofler. Jeg har stadig kartofler i haven, men det er ved at være slut for i år. Jeg nyder dog de sidste i fulde drag. Der er rigtig mange forskellige måder, vi kan tilberede kartofler på, og der findes et utal af spændende opskrifter med kartofler, vi kan kaste os ud i at prøve. Tilberedte, kolde kartofler er gode kilder til resistent stivlese, som nærer vores tarme og er foder til tarmbakterierne, hvilket giver os god grund til at få kartoflerne på tallerkenen. Du kan læse mere om resistent stiveslse i artiklen og finde flere af mine opskrifter med kartofler.

Blomkålsgratin

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Blomkål har jeg ikke selv i haven, men det har jeg tidligere haft. Men grønkål. persille og timian er jeg leveringdygtig i, og jeg elsker at lave med med hjemmedyrkede grøntsager, kål og urter. Derfor er det skønt, når jeg kan lave en opskrift, hvor en del af mine hjemmedyrkede urter og kål kommer i. Blomkålsgratin er også dejlig sommermad, der kan spises både lun eller kold. Den er velegnet til buffet, madpakken eller picknickkurven. Server et groft stykke brød, en god (tomat) salat og en perlende drik til, så er alt godt:-)