Grøntsagsfrikadeller

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Jeg er blevet ret begejstret for afskallede mungbønner også kaldet Moong Dal. De har en mild smag og koger ikke ud, hvilket gør dem velegnede til mange forskellige retter - jeg skal i hvert fald også i gang med at bruge dem til alle mulige slags salater. Frikadeller fungerer de minsandten også til, netop fordi de ikke koger ud men holder konsistensen, så frikadellerne ikke bliver alt for bløde indeni. Desuden skal de kun koge 15-20  minutter og behøver ikke ligge i blød inden - de skal bare skylles grundigt i koldt vand. 

Kikærtegryde

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

For nogle uger siden var jeg til et super hyggeligt sammenskudsgilde, hvor en af de andre havde medbragt en skøn ret med kikærter og grøntsager. Jeg har nu prøvet at lave min egen version, og selvom der er nogenlunde samme ingredienser i, er smagen ikke ens. Men det er det finurlige ved at eksperimentere med opskrifter og råvarer. 

Jeg spiste blomkålsris dertil, men retten kan spises alene, til et stykke grodt brød eller til fuldkornsris, quinoa eller hirse.