Kartoffelgratin med hvidkål

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Måske kan man sige, at det er flødekartofler på en ny måde? Eller måske er det bare sin helt egen ret, hvor kartofler møder hvidkål (eller spidskål), kokosmælk og krydres med karrypasta? Bedøm selv, men uanset så passer gratinen godt til frikadeller og postej, og den er helt perfekt til at sætte på buffet-bordet. 

Ingredienser:

3-4 personer

250 g. hvidkål eller spidskål
350 g. kartofler
1,5 dl. kokosmælk
1,5 dl. sojamælk
¾ tsk. salt
friskkværnet peber
1,5 tsk. rød karrypasta
2 spsk. gærflager
1 spsk. fintrevet (rød)løg

Sådan gør du:

Hvidkålen skæres i grove tern, kartoflerne vaskes og skæres i tynde skiver, og løget rives på den fine side af rivejernet. Kom lidt vand på en pande og svits hvidkål og løg et par minutter til kålen falder sammen.

Pisk kokosmælk, sojamælk, gærflager, karrypasta, salt og peber sammen.

Kom en lidt af saucen i bunden af et ildfast fad, kom kål ovenpå og herefter kartoffelskiver. Fortsæt med at lægge sauce, kål og kartoffelskiver lagvist og slut af med sauce på toppen.

Bag gratinen i ovnen på 200 grader i 40- 45 minutter.