Bagt blomkål

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Der er langt fra overkogt blomkål, der lugter alt for meget af kål (læs: prut) til sådan et lækkert bagt blomkål dækket af krydret dej og toppet med flagesalt og frisk rosmarin. Det kan spises til alverdens retter og er også en ret i sig selv med lidt humus eller til lækker veggi-delle til.

Ingredienser:

4-6 personer

1 blomkål
50 g. kikærtemel
½ dl. vand
1/4 tsk. salt
1 spsk. gærflager
1/4 tsk. røget paprika
½ tsk. sød paprika
1/4 tsk. chilipulver
friskkværnet peber
½ spsk. olivenolie
8-10 rosmarinblade + lidt ekstra til pynt
lidt flagesalt til at drysse over

Sådan gør du:

Skær bladene af blomkålen og skær stokken til, så blomkålen kan stå jævnt på bagepladen. Skær et kryds op i stokken nedefra, så den lettere bliver bagt. Skyl blomkålen og tjek for orm. Lad det dryppe godt af og kom det på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag det i 20 minutter på 200 grader.

Blad imens mel og krydderier sammen og tilsæt vand og olie. Rør det hele sammen til en tyk dej. Tilsæt hakkede rosmarinblade og rør i dejen igen.

Tag blomkålen ud af ovnen og lad det køle af et øjeblik til det kan lade sig gøre at røre ved det. Smør dejen ud over blomkålen (det er lettest at bruge fingrene), så det er dækket over det hele og drys med lidt flagesalt og ekstra rosmarin.

Bag blomkålen i yderligere 45 minutter.

Bagt blomkål kan serveres til det meste fx til humus, linsesalat og frikadeller.

Bagt blomkål 2 ny blog