Grillede grøntsager

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Traditionel grillmad levner ikke altid så meget plads til grøntsagerne. Der er dog masser af muligheder for at få flere grøntsager på tallerkenen, når vi griller, og grillede grøntsager er oplagt mulighed. Når grøntsagerne pensles i en lækker krydderurtemarinade får de endnu mere smag samtidig med at krydderurterne og eddiken beskytter mod skadelige brankestoffer.

Du kan læse mere om grøn mad og grill i min artikel Grøn grill i bladet Naturli. Der er tips og tricks til at gøre maden sundere og undgå skadelige brankestoffer, og du kan finde flere grill-opskrifter.

Ingredienser:

4 personer

½ blomkålshoved
1 squash
1 aubergine
6 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
1 håndfuld krydderurter efter smag (her er der brugt persille og basilikum)
salt og friskkværnet peber
evt. fintrevet hvidløg

Sådan gør du:

Skyl krydderurterne og dup dem tørre. Hak dem fint og pisk olie og eddike sammen. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber samt evt. hvidløg.

Skær squash og aubergine i skiver. Skiverne må ikke være for tynde, for så falder de lettere gennem risten ned i kullene.

Blomkålshovedet deles i buketter, og buketterne skæres, så blomkålsstykkerne kommer til at ligne små træer.

Pensl alle grøntsagerne med et tyndt lag af marinaden og grill dem til de får gyldne striber.

Kan serveres til næsten alt og den overskydende marinade kan dyppes over de grillede grøntsager ved servering.

FOTO: Kirsten Bøjstrup - www.bojstrupreklamefoto.dk